Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea Makeup By Matea uk
Kako odabrati pravog makeup artist-a za vaše vjenčanje?

Kako odabrati pravog makeup artist-a za vaše vjenčanje

Vjenčanje predstavlja jedan od najvažnijih dana u životu žene. Samim time, može postati i veliki stres: od odabira haljine, fotografa, restorana, benda, sve do makeup-a. Makeup sam stavila na zadnje mjesto jer obično tako biva kod nas. Naravno, šminka nije presudan faktor za svakodnevicu, no kada se radi o vašem vjenčanju, ipak postaje jedan od bitnijih faktora. Ceremonija će završiti, a ono što ostaje su slike. Slike će se gledati još generacijama i sigurno nijedna mladenka ne želi vidjeti sebe u prosječnom izdanju ili još gore - sa sjajnim čelom, neodgovarajućim trepavicama ili razmazanom olovkom. Stoga, odabir profesionalnog makeup artista/vizažista za vaš dan je neophodan i može biti pomalo zbunjujuć. Zato sam vam pripremila par savjeta kako odabrati profesionalnog makeup artist-a.

Počnite tražiti i prije no što mislite

Nije rijedak slučaj da su većina fotografa, frizera i makeup artist-a rezervirani do godinu dana unaprijed. Ukoliko ste pronašli vizažista čiji rad vam se sviđa, rezervirajte termin što prije. Kako biste izbjegli eventualno razočaranje, rezervirajte termin probnog makeup-a.

Nemojte ovisiti isključivo o društvenim mrežama

Društvene mreže su odličan alat za pronalaženje dobrih sadržaja, no kada ste u potrazi za profesionalcem, nemojte ovisiti isključivo o društvenim mrežama. Danas, mreže su pune beauty guru-a i instagram blogera koji odlično rade svoj posao, no nisu profesionalni makeup artisti. Što znači biti profesionalan makeup artist? I sigurno se pitate - “Zašto stalno piše makeup artist, a ne vizažist?” Vizažist dolazi od francuske rijeci visage ,što znači lice. Vizažist bi bila osoba koja uređuje lice, nanosi šminku. Makeup artist je umjetnik. Umjetnik koji ima “istrenirano oko” koje uočava sve- od boje i teksture kože, do oblika vašeg lica, očiju, nosa, jagodica itd., Osoba koja će uzeti u obzir od prilike za koju se šminkate, preko vremenskih uvjeta, pa sve do rasvjete pod kojom ćete se eventualno slikati. Ako želite profesionalca, obratite pozornost na njihov web page, portfolio i ono najbitnije - što njihovi klijenti kažu. Oslonite se na preporuku nekoga tko vam je pouzdan ili se bacite na Google i rezervirajte probno šminkanje.

Napravite probno šminkanje

Do a trial

Možete li zamisliti da se na dan vašeg vjenčanja pogledate u ogledalo i da vam se šminka nimalo ne sviđa? Upravo je to jedan od bitnijih razloga zašto je probno šminkanje nužno. Kada ste pronašli makeup artist-a čiji rad vam se sviđa, rezervirajte termin. Preporučila bih 5-6 tjedana prije velikog dana. Ponesite slike “look-a” koji vam se sviđa, recite makeup artist-u sve što želite i ono najbitnije - što nikako ne želite. Vaš makeup artist treba slušati vas: komunikacija je ključ. Tijekom probe se upoznajemo sa svojim klijentima i pažljivo ih slušamo. Također, vi biste trebali poslušati i nas. Profesionalac će vam znati preporučiti svadbene “look-ove” koji odgovaraju vašem licu i stilu haljine. Isto tako, znat će vam reći koji vam makeup stilovi nimalo ne odgovaraju. Prepoznajemo vašu osobnost, stil haljine, oblik vašeg lica, boju očiju i tena, te s obzirom na to stvaramo vaš “look”. Opremljeni smo vrhunskim proizvodima i znanjem kako koristiti boje i koje tehnike koristiti kako bismo naglasili ono najljepše na vama za vaš veliki dan. Kako ulažemo u svoj alat, tako ulažemo i u svoju edukaciju. Profesionalni makeup artisti su majstori boja, analize lica i dovođenja tena do savršenstva.

Uvijek očekujte da ćete platiti za probno šminkanje. Jednako ulažemo trud, materijal i vrijeme (ponekad čak i nekoliko sati više) kao i kod “normalnog” šminkanja. Smatram da je to dobra investicija, jer na taj način upoznajete svog makeup artista, on zapisuje svaki korišteni proizvod, dokumentira sve sa slikama kako bi sve teklo glatko za vašu svadbu.

Upoznajte svog makeup artista

Jednako je bitno da se vi osjećate ugodno sa svojim makeup artistom. Na kraju krajeva, ipak ćete provoditi neko vrijeme s njim na dan vaše svadbe. Osobno, volim da se moje klijentice osjećaju ugodno sa mnom, održavajući profesionalni i prijateljski odnos. Obratite pažnju da li je makeup artist kojeg želite rezervirati pristupačan, smiren i da li je spreman odgovoriti na vaša pitanja. Pronaći nekoga s kim ste “kliknuli” je bitno, jer vjenčanje u većini slučajeva bude izvor stresa i dobro je imati nekoga pristupačnog i smirenog kraj vas taj dan.

Kada ste konačno pronašli nekoga čiji vam se rad sviđa, rezervirajte termin

Kada ste naišli na makeup artista čiji vam se rad sviđa i s kojim ste osobno kliknuli, nemojte čekati. Termini se popunjavaju i godinu unaprijed, pogotovo u sezoni vjenčanja (Travanj - Rujan). Ukoliko radite s profesionalcem, očekujte da ćete potpisati ugovor. Na taj način, obje stranke su zaštićene i spriječava se bilokakav nesporazum. Ugovor vas štiti od toga da vam se ne otkazuje u zadnji tren, da vam se ne naplati nešto oko čega se niste dogovorili i slično. Kao i kod fotografa, restorana i benda, nijedan termin nije rezerviran dok se ne vrati potpisani ugovor i ne uplati predujam.




Matea Mušić

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao u traženju profesionalnog makeup artist-a. Zapamtite - nikada nije prerano rezervirati svoj termin, napravite probu, raspravite sve ideje sa svojim makeup artist-om i ono najvažnije - sjedite i opustite se. Ipak je to Vaš dan.

Matea Music
 

Moji Blog Postovi

Vodič Za Odabir Savršenog Nude Ruža
Klikni za više
Kako odabrati pravog makeup artist-a za vaše vjenčanje
Klikni za više
Različiti stilovi umjetnih trepavica i kako naglašavaju vaš makeup
Klikni za više
 
Najčešće Pogreške pri Nanošenju Podloge
Klikni za više

Moj Instagram Profil

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Kontaktiraj Me